Haberler

ESKİ SAĞLIK BAKANIMIZ SN. RECEP AKDAĞ'A TEŞEKKÜR EDERİZ

Sayın Prof. Dr. RECEP AKDAĞ

Erzurum Milletvekili
 
 
Konu : Sağlık Bakanlığı Hizmetleriniz 
 
 
2002 yılından bu yana 58, 59, 60 ve 61. hükümetlerde sürekli görev üstlendiğiniz Sağlık Bakanlığı makamından ayrılmış bulunduğunuz bu güne kadar özverili gayret ve çabalarınız nedeniyle Tıbbi Cihaz sektörü adına en içten teşekkürlerimizi sunarız.
 
Türkiye Cumhuriyet tarihinde; Dr. Refik Saydam'dan sonra en uzun süre görev yapan Sağlık Bakanı ve Türkiye Cumhuriyet Hükümetlerinde 4 kez üst üste görev alan ilk Bakan olmanız başarılarınızın en iyi göstergesidir.
 
Bakanlık göreviniz süresince gerçekleştirilen, sağlık hizmetlerinin herkes tarafından erişilebilir olmasının sağlanması; gelecekte, belki de sizin isminizle birlikte anılacak bir hizmet olarak hafızalarda yer alacaktır. 
 
Sağlık Bakanlığı yeniden yapılanması, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Türkiye İlaç ve Tıbbî Cihaz Kurumu,  Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu kuruluşlarının hayata geçirilmesi, illerde Kamu Hastaneleri Birliklerinin kurulması gibi yeni uygulamaların sağlık hizmetlerinde olumlu katkılar getirecek birçok yenilikten birkaçı olarak sayabiliriz.
 
Ülke kaynaklarının verimli kullanılabilmesi amacına yönelik olarak hayata geçirilen merkezi ve toplu alım uygulamalarının, sektörümüzde bazı endişelere yol açması ise önümüzdeki günlerde aşılabileceğinden emin olduğumuz konular olarak görünmektedir.
 
Bakanlık göreviniz süresince; sağlık sistemi paydaşları arasında önemli ve yadsınamaz bir yere sahip olan sektörümüzün; Sivil Toplum Kuruluşları olarak, başta Federasyonumuz ve diğer kardeş kuruluş ve örgütlerimize, özellikle şahsınız ve bürokratlarınızın yaklaşım ve sıcak ilişkileri nedeniyle teşekkürü de bir borç biliriz.
 
Bakan olarak; sektörümüzün Kongre, Fuar, Sempozyum gibi birçok faaliyetine doğrudan vermiş olduğunuz katkı ve desteklerden dolayı da minnettarlığımızı ifade etmekten onur duyarız.
 
“Bu güne kadar sizinle olduğu gibi bundan sonra da, bizlerden katkı, destek, görev istendiği her alanda Bakanlığımızın emrinde olacağımızı, bilgi ve tecrübelerimiz ile her platformda birlikte olmaya devam edeceğimizi bir kez daha vurgular; geçmiş hizmetleriniz için teşekkürlerimizi sunar ve yeni görevlerinizde başarılarınızın devamını dileriz.
 
Saygılarımızla,
 
 
KEMAL YAZ    
GENEL MÜDÜR
 
« Tüm Haberler